انتشارِ دریوری
توسط: Parastoo
وبسایت تبیان مصاحبهای کرده است با امانالله قرائیمقدم در مورد (به زعمِ مصاحبهکننده و مصاحبهشونده) معضلِ ازدواج پسران با دختران مسنتر. عنوان را هم گذاشتهاند: «ازدواج با دختر بزرگتر بلای جان میشود؟»
آقای قرائیمقدم گفتهاند: «به باور من جوانانی که تن به چنین ازدواجهایی میدهند، بر اساس علاقه و عشق واقعی ازدواج نمیکنند بلکه برای استفاده از منافع مادی و امکانات اقتصادی، دختری را که بزرگتر است و شغل و درآمد و خودرو و خانه مستقل دارد، انتخاب میکنند.»
سؤالی که پیش میآید: آیا انگیزهیابی ازدواج پسران با دختران مسنتر به *باور* ایشان وابسته است یا به پژوهش میدانی نیاز دارد؟ از کجا میدانند دخترانِ مذکور لزوماً شغل و درآمد و خودرو و خانه مستقل دارند؟
وی سپس افزود: «زمانی که یک پسر با دختری بزرگتر از خودش ازدواج میکند کافی است یکی از اقوام یا دوستان به این تازه داماد بگوید که نتوانستی با یک دختر جوان ازدواج کنی و مجبور شدی یک پیر دختر را برای زندگی مشترک انتخاب کنی. این حرفها است که تاثیرات مخرب بسیاری بر مردانی میگذارد که با دختران بزرگتر از خود ازدواج کردهاند، و در نهایت به اختلاف و طلاق ختم میشود.»
سؤال: اگر یکی از اقوام و دوستان به تازهعروس آفرین بگوید که پسر جوانی را برای زندگی مشترک انتخاب کرده چطور؟ تأثیر سازنده دارد یا این هم مخرب است؟
جنابِ جامعهشناس گفتهاند: «این افراد در ازدواجهای بعدیشان هم نمیتوانند موفق باشند و دیگر روحیه سابق را ندارند. در این میان زنان مطلقهای که دیگر نمیتوانند همسر مناسبی پیدا کنند هم برای تامین نیازهای اقتصادیشان ممکن است به راههای نامناسب کشیده شوند.»
نکته: در اینجا ربط وثیقی میان «زنان مطلقه و راههای نامناسب» با «صحرای کربلا» دیده میشود.
پینوشت- ممنون از محمد جعفری که این مصاحبه را نشانم داد.
سلام ،
الان سوالتان دقيقا چيست تا پاسخ را برايتان ارسال كنيم.
ارادتمند شما
دكتر بابك قرائي مقدم
( فرزند دكتر امان قرائي مقدم )
————-
سلام. خیلی ممنون از توجه شما. سؤالها در متن دقیقاً مشخصند.
سلام مجدد
تحقيقات متعددي در نقاط مختلف دنيا نشان داده است كه ميزان طلاق در زوجهائي كه زنان بيش از پنج سال از مردان بزرگترند به صورت معنا داري نسبت به خانواده هاي ديگر بالاتر است . بطور قطع ، اين تحقيقات جنبه آماري و علمي داشته و به هيچ عنوان نمي توان آن را در مورد تمامي خانواده ها بسط داد . ممكن است خانواده هاي بسياري در نقاط مختلف جهان يافت كه عليرغم وجود چنين ويژگي در آنها ، زندگي خوب ، همراه با خوشبختي و بدون دغدغه داشته باشند…
در پايان تنها به چند بررسي اشاره كوتاهي مي كنم . در صورت علاقه مي توانيد به تحقيقات ديگر دسترسي پيدا نموده يا در صورت نياز توجه شما را به ساير تحقيقات صورت گرفته جلب نمائيم.
ارادتمند شما
دكتر بابك قرائي مقدم
”
Several surveys have been carried out over the last few years into marital trends, including by the Max Planck Institute for Demographic Research. By analysing age differences at marriage and divorce, the results showed that a marriage in which the wife is a mere five years older than her husband is more likely to end in divorce than a couple of similar age.
”
http://www.divorcetalk.co.uk/age-difference-increases-risk-of-divorce-206.html
”
Statistics show that even though the number of older wife-younger husband couples doubled in the past five decades (1960-2007), only 5.4 percent of wives are older than their husbands. And, in only 1.3 percent of cases, the age gap is larger than 10 years. The writer points to a study where a mere five-year age gap between the (older) wife and husband increases their chance of divorce.
”
http://ofwitandwill.com/imprint/older-women-younger-men/
”
Controlling for confounding factors such as education and wealth, results suggest that having a younger spouse is beneficial for men but detrimental for women, while having an older spouse is detrimental for both sexes.
”
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3000022/
http://economix.blogs.nytimes.com/2013/04/01/on-whether-women-can-or-do-marry-younger-men/
….
اتفاقا چند ماه پیش در تلویزیون میزگردی را دیدم که میگفتند نسبت جمعیت دختران به پسران در متولدین دهه ۶۰ نامتعادل است و کارشناسان گله داشتند که چرا مسئولان فرهنگی فرهنگسازی نمیکنند که پسرها با دخترهای بزرگتر از خود ازدواج کنند.
نامتعادل است یعنی وقتی در دهه ۶۰ آمار تولد بالا رفت، مثلا پسرهای متولد ۵۵ که ممکن بود با دخترهای متولد ۶۰ ازدواج کنند، خیلی کمتر بود.
حالا این آقا «ارزش»هاشون به خطر افتاده و اراجیف نبافند میمیرند؟ یا از نان خوردن میافتند؟
اقای دکتر! شاید “شاید” باید در نظر بگیریم که دنیا در حال عوض شدن هست ..شاید معیارهای مادر مادربزرگمان معیارامروز ما نیست! شاید در جایی از دنیا مردم به دنبال انسانیست هستند و رسوم و سنتها و معیارهای جوامع پوسیده را می خواهند کم کم کنار بگذارند؟ ازدواج یک مرد جوان با زنی با سن و سال بیشتر حتی اگر به قول شما بر اساس حساب و کتاب های مادی باشد تازه شده مثل یک معامله که حتماً طرفین مواظب هستند ضرر نکنند شما این وسط پیش بینی می کنید که زندگی شان به طلاق ختم می شود و در زندگی آینده شان هم موفق نمی شوند؟ جهت اطلاع شما بنده هم دکتر هستم و با برآوردی که از مصاحبه ی شما دارم پیش بینی می کنم شما تا زمانیکه مداحی تبیان و سایر ارگانهای خاص را می کنید نانتان در روغن است ولی خارج ازین محدوده پا نگذارید که موفق نمی شوید حتی اگر ازین کشور بیرون بروید هم موفق نمی شوید ..چندتا تحقیق هم هست که خدمتتان می فرستم.