به گزارش خبرآنلاین، گوگل در سال ۲۰۲۰ صفحه‌ی یوتیوب رسانه‌های طرفدار دولت روسیه را مسدود کرد و در پی آن رسانه‌های مذکور علیه گوگل، در دادگاه‌های روسیه شکایت کردند و رأی دادگاه به‌نفع رسانه‌های روسی صادر شد.

به نقل از زومیت، براساس رأی دادگاه، گوگل به پرداخت ۱۰۰٬۰۰۰ روبل (۱۰۰۰ دلار) جریمه در روز محکوم شد. جریمه‌های روزانه هر هفته دو برابر می‌شد که از آن زمان تاکنون، جریمه‌ی کلی مبلغی بالغ بر ۲٫۵ دسیلیون دلار است؛ مبلغی به بزرگی ۲٫۵ ضرب در ۱۰ به توان ۳۳!

آلفابت، شرکت مادر گوگل، در سال ۲۰۲۳ بیش از ۳۰۷ میلیارد دلار درآمد داشت. با این مقدار درآمد در سال، پرداخت جریمه‌ای به ارزش ۲٫۵ دسیلیون دلار به دولت روسیه دور از انتظار به‌نظر می‌رسد. منابع RBC اضافه کردند که درمجموع ۱۷ کانال تلویزیونی روسی علیه گوگل شکایت کردند.

یوتیوب رسانه‌های دولتی روسیه را به‌دلیل حمایت از تهاجم گسترده به اوکراین مسدود کرد. مقام‌های مسکو برای مقابله با گوگل، غول فناوری آمریکایی را جریمه کردند. سرویس‌هایی مثل توییتر و فیسبوک در روسیه فیلتر هستند؛ اما این کشور فعلاً برای فیلترکردن سرویس‌های گوگل اقدام نکرده است.

تابستان ۲۰۲۲، شعبه‌ی روسی آلفابت پرونده‌ی ورشکستگی را ثبت کرد. ورشکستگی گوگل پس‌از آن اتفاق افتاد که مقام‌های روسیه حساب بانکی شرکت را توقیف کردند و گوگل دیگر نتوانست دستمزد کارکنان و شرکای تجاری را پرداخت کند. پاییز گذشته، شعبه‌ی روسی آلفابت رسماً ورشکست شد.

در نهایت، گوگل پیش‌تر سرویس تبلیغاتی ادسنس (AdSense) را در روسیه غیرفعال کرد. این شرکت اعلام کرد که دیگر نمی‌تواند خدمات مذکور را به کاربران روسیه ارائه دهد. ادسنس به صاحبان وب‌سایت‌ها و محتوا، ازجمله یوتیوبرها امکان می‌دهد که ازطریق نمایش تبلیغات مدیریت‌شده‌ی گوگل کسب درآمد کنند. این اقدام در پی پیروی از تحریم‌های غرب علیه روسیه به‌دلیل جنگ در اوکراین انجام شد.

۵۸۵۸

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید